Tværs gennem New York City - og hjem

Vi står op ved 8-tiden og får pakket det sidste inden vi går ned for at få os lidt morgenmad. Vi har aftalt at køre kl. halv 10 - så regner vi med at den værste myldretid er overstået og vi har stadig god tid til vi skal flyve.

Morgenmadsrestauranten er noget speciel - et lille rum med skotskternet stof på væggene, slidte sofaer omkring et enkelt sofabord og så en lille buffet ved endevæggen med doughnuts, sandkage, kaffe og te - næsten intet andet.

Vi kører som planlagt ved halv ti-tiden og sætter næsen direkte mod Manhatten. Trafikken er ikke så slem, men det er alligevel med at holde tungen lige i munden for at holde øje med hvor langt vi er kommet.

Den vej vi kommer indad tager os det meste af vejen ind til Manhatten - men den deler sig et par gange, og drejer først til venstre - og så lidt senere til højre - ned i en tunnel, som fører over til Manhatten.
Her skal vi (ifølge kortet) bare køre ligeud - tværs over Manhatten og direkte ned i en ny tunnel, som fører under Hudsonfloden og over til New Jersey.


Synet af Manhatten er bekendt - masser af Yellow Cabs, mennesker på kryds og tværs af gaderne, masser af byggeprojekter o.s.v.
Den gade vi kører ad er ensrettet og temmelig smal, så af og til er det svært at komme forbi og pga trafikken at der går tid med at krydse de nord-syd-gående avenuer

Pludselig ser vi et skilt, der viser videre mod tunnellen - men det peger til venstre, og vi er på vej ligeud ????

Nå, men så må vi jo til venstre næste gang og så se at finde tilbage. Det er lyder lettere end det er - for den vej vi kommer ud på er temmelig traffikeret.
Men det lykkes da at komme rundt og finde et skilt der viser mod tunellen - og kort efter er vi ovre på Jersey-siden. Nu skal vi så bare sydpå mod Newark - der må da være godt skiltet.

Det var der så ikke...og det er en kæmpevirvar af motorveje....Vi ender med at komme ind til byen Newark i stedet for til lufthavnen - men herfra skiltes der da heldigvis mod lufthavnen......så skal vi bare finde det sted, hvor vi skal aflevere bilen.

Fik vi ikke et kort, hos Avis?....nå, men det er ikke lige at finde. Så vi kører lidt rundt - der må da være skilte til "Rental-car Return."  
Mens vi holder i et lyskryds og skal til at svinge til venstre, kommer Jes pludsleig på andre tanker og laver en flot U-vending midt i krydset og kører tilbage. Det syntes den betjent, der kom kørende fra den anden side åbenbart så mærkeligt ud - for han kører op på siden af os og vinker os ind.
Vi spørger efter "Rental-car return" - og heldigvis er han i godt humør. Han forklarer: "I laver endnu en U-vending (stort griin) - drejer til venstre ...o.s.v."

Og ganske rigtigt 5 minutter senere er vi ved AVIS og får afleveret bilen.

Så er det ned med elevator ud af bygningen - ind i den næste bygning og op med elevatoren - til peronen, hvor toget mellem terminalerne går.

Vi er i god tid. Vi kan først checke ind kl. 13 - så vi har 1 times ventetid udenfor det toldfrie område. Da vi endelig kommer ind, går vi i SAS-loungen og får lidt mad og skriver dagbog.

Nu skal det blive rart at komme hjem.